Home Midzomernachtsdroom

Shakespeare's Midzomernachtdroom is een toneel over kleine menselijke grollen en pesterijen, moderne liefde en ouderwetse huwelijken; kortom het universele dat in ieder van ons verborgen zit en waar niemand aan ontsnapt -waar je ook geworteld bent. Het verhaal speelt zich af in een betoverd bos waar elfen heersen en mensen ten prooi vallen aan hun grillen. De liefde, zo oud als de mensheid en centraal in elk mensenleven, is een onuitputtelijke bron van inspiratie, doet dromen en fantaseren, maar botst ook steeds op de realiteit van de omgeving en de orde van de gemeenschap.

Zo ook voor personages in midzomernachtdroom.

In het artistieke proces wordt de liefde van haar aards karakter ontdaan en naar een hogere, magische sfeer gebracht.  Dit vormt ook het uitgangspunt voor de ontwerpen van de elfenkostuums.

De kledij benadert niet zozeer de sprookjesachtige, als wel de wulpse aard van de elfen. Vanuit dit kader worden de kostuums van de elf Erwtenbloesem en de elfenkoningin Titania gepresenteerd.

De kostuums zijn deels uitgewerkt in latex om het erotische en speelse van de elfen te accentueren.

In 2008 stonden de kostuums in het kader van de kunstenaarsroute ‘Wortels en Vleugels’ in de erotiekzaak ‘La nuit rouge. De keuze van een erotiekzaak als podium brengt kunst vervolgens terug naar de realiteit.... the stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life. (Oscar Wilde)

foto's voorstelling

 

 
Copyright © 2024 LiesHuygens.net. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.