Home over Lies

Theater als kunstvorm die de meest uiteenlopende figuren samenbrengt is inspirerend. In deze wereld ontstaat ruimte om fantasieën te verwezenlijken en de vage grenzen tussen het menselijke en het mysterieuze te overschrijden. Een beetje zoals het leven...’

Na mijn studie Textiele Kunsten aan de Academie voor Schone Kunsten in Leuven rondde  ik in 2009 in Sint−Niklaas mijn studie Theaterkostuumontwerp af met de opera Zoroastre.  De kostuums zijn geïnspireerd op traditionele klederdracht uit het Verre Oosten en Perzië.  Rode accenten benadrukken de passie en strijd tussen de verschillende figuren maar staan ook symbool voor het bloed dat vloeit. Het etnische karakter van de kostuums wordt benadrukt door het gebruik van vilt.

Ambachtelijke textiele technieken zoals vilten, verven en weven liggen aan de basis van mijn ontwerpen. Natuurlijke materialen staan centraal.
Ik heb ervaring met het ontwerpen en realiseren van kostuums. Interpreteren en tekenen van een patroon Een uitgebreide materialenkennis met bijbehorende kennis van het onderhoud van stoffen. Ervaring met retouches zonder het model en uitzicht te wijzigen, en met respect voor de details in de stof.

Sinds  2008 ben ik werkzaam in STUK – kunstencentrum en 30cc te Leuven als kleedster onder meer voor Rosas in de producties Steve Reich evening, Rosas danst Rosas en Cesena. Voor Wim Vandekeybus in de producties Wit Zwart en Menske. Brice Leroux en Les Ballets C de la B.

Sinds 2010 ben ik met Arco Renz werkzaam voor de producties 1001 (2010), Dust (2011), Solid States (2012) en Discografie (2013).

Voor La Barraca -theater op schoot- te Gent, ontwierp ik de kledij voor de producties Leda en Knecht van twee meesters. Deze laatste werd opgevoerd tijdens de Gentse Feesten van 2011.

Op regelmatige basis werkte ik samen met het vuurtheatergezelschap Oersprong.

Vanaf april 2011 was ik in trajectbegeleiding bij Co&Go. Go&Go is een coöperatieve activiteitenvennootschap met als doel mensen te coachen naar een zelfstandige onderneming. Dankzij deze begeleiding was het voor mij mogelijk om mijn project  rond theaterkostuum -en textiele ontwerpen en ambachten op zelfstandige basis uit te bouwen.

In 2012 werkte ik samen met BodyTalker en Juliane van Crailsheim aan de productie Blauwdruk.

Ter ere van het 35 jarig bestaan van het psychiatrisch hospitaal St. Alexius in Elsene werd in 2014 een modeshow onder de naam 'Metamorfose' georganiseerd. Niet enkel ontwierp ik de kleding maar in verschillende workshops gingen we de uitdaging aan om de kleren te maken.

 
Copyright © 2024 LiesHuygens.net. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.